RTM Kismama
RTM Kismama

RTM Kismama

Ezt a preventív tornát várandósoknak ajánljuk a terhesség 12. hetétől. Olyan gyakorlatokat tartalmaz, amelyek segítségével megelőzhető a szülés utáni rectus diastasis, vagyis az egyenes hasizmok túlzott eltávolodása. A várandósság alatt teljesen normális, ha az egyenes hasizmok megnyúlnak és szétnyílnak, hiszen ezzel biztosítja a testünk, hogy elegendő helye legyen a babának a növekedéshez. Azonban nem mindegy, hogy ez a változási folyamat mikor kezdődik el, illetve, hogy a szülés után a szétnyílt hasizmok mennyire képesek regenerálódni. Bármikor csatlakozhatsz online kurzusainkhoz, ahol akkor tornázol, amikor szeretnél. Egy 4-hetes blokk díja 11.900,- Ft, amely online konzultációt és a gyakorlatok testre szabását is tartalmazza. Ha több egyéni figyelemre vágysz, választhatod az RTM Kismama Prémium kurzust is. Ismerd meg a részleteket!

target icon

Mi az RTM Kismama program célja?

Az RTM Kismama programja segít a terhesség során igénybe vett, esetleg elgyengült hasizmok, mélyizmok aktívan tartásában és megerősítésében. Ez segít megelőzni a kismamalét kellemetlen, akár fájdalmas mellékhatásait, mint pl. a derékfájdalom, a medence tágulásával járó fájdalmak vagy a has feszülése. A torna biztonságos formában segíti a vérkeringés fokozását is, és természetesen nem csak a kismamára hat, hanem a baba idegrendszerének fejlődésében is segít azzal, hogy a környező izmokat stimulálja, munkára készteti.

A tapasztalatok alapján az RTM Kismama tornaprogrammal a többedik várandósság esetén is komoly eredmények érhetőek el: nem csak a szülés utáni regeneráció gyorsabb, de kevesebb a hátfájás vagy a gátizom-probléma, és kevesebb a megnyúlt hasfal illetve a rectus diastasis.
A programban a hasizmokon kívül a tartásjavítás, a hátizom-erősítés, a medencefenék torna és a légzőgyakorlatok is elmaradhatatlan részei az óráknak. A megfelelően edzett törzstartó izmokkal a szülés is könnyebb és kevesebb komplikációval járhat.

RTM Kismama
target icon

A kurzus, a program és a gyakorlatsorok felépítése, nehézségi szintjei

Az RTM Kismama online kurzust legkorábban a terhesség 13. hetétől ajánljuk elkezdeni. A teljes program 11 hétig tart és összesen három blokkból áll.

Első blokk | 1+3 hét | Kezdő szint
Az első blokkra a terhesség 12. hetétől tudsz jelentkezni. A kurzus az első héten egyéni online konzultációval indul, ahol az egészségi állapotod, erőnléted és esetleges problémáid figyelembevételével testre szabjuk a gyakorlatokat és elmondjuk, mire figyelj a tornák kivitelezése során. A következő három hét során alaposan begyakoroljuk az alapvető tornagyakorlatok helyes végrehajtását, aktiváljuk a mélyizmok és idegrendszer kapcsolatát a megfelelő impulzusokkal. Az első blokk végére egyre magabiztosabban tornázol. Már tudod, hogy mire kell figyelned és érzékelni fogod a torna első jótékony hatásait is: kezd visszatérni a has környéki izmok tartása, tónusa és mérséklődhetnek olyan egyéb tünetek is, mint a hátfájás vagy a derékfájás.
Az első blokkban 1-2-es erősségű RTM Kismama gyakorlatokkal találkozhatsz.

Merre tudsz továbblépni?
1. Ha már aktiválódtak a mélyizmaid és szabályosan sikerül kivitelezni az alapvető gyakorlatokat, ráadásul még mindig kellőképpen fittnek érzed magad a dinamikusabb gyakorlatokhoz, nyugodtan továbbléphetsz a 2. blokkra.
2. Ha nehézkesnek, döcögősnek érzed a gyakorlatokat, nem megy a helyes légzés, nem tudod tartani a gátadat, akkor érdemes inkább megismételni az 1. blokkot.
3. Ha jól mennek a gyakorlatok, de már nem vágysz dinamikusabb, nehezebb tornára, az RTM Kismama gyakorlóórás csoportban megtalálod a neked való biztonságos mozgásélményt.

Második blokk | 4 hét | Középhaladó szint
A második blokkban 4 héten keresztül egyre összetettebb, dinamikusabb és nehezebb gyakorlatok következnek. A mélyizom-aktiváló, -erősítő tornasorok mellett megjelennek a far-, comb- és vállöverősítő gyakorlatok is, természetesen a kismamák igényeihez igazított formában azaz figyelve a prenatális tényezőkre is.
A második blokkban 3-4-es erősségű gyakorlatok dominálnak.

Merre tudsz továbblépni?
1. A 2. blokk végére megtanulod a gyakorlatok szabályos és biztonságos kivitelezését és biztonságosan felismered, mi jó neked és mi az, ami már sok. Ha mennek a gyakorlatok és a sorozatok, be tudsz csatlakozni az RTM Kismama gyakorlóórás csoportba, ahol aktívan tudod tartani a hasad és a tested, változatosan és biztonságosan.
2. Ha bizonyos gyakorlatokban nem érzed magad kellően magabiztosnak, de még mindig jól esnek a dinamikusabb tornák, nyugodtan megismételheted a 2. blokkot.

Harmadik blokk | 3 hét | Szülés- és gyermekágyi felkészítő szint
A harmadik blokkban főleg a 3. trimeszterre kapsz tornákat, átmozgató sorozatokat. Ezt a blokkot akkor javasoljuk, ha már a gyakorlóórás lassúbb, könnyebb videókat is soknak érzed, némi mozgás viszont jól esik még.
Ebben a blokkban a heti tornák mellé járó infóvideókban, már olyan témákkal foglalkozunk, amelyek segítenek felkészülni a szülés utáni időszakra. Megtudod, hogy mikor, milyen regenerációs módszereket és mozgásformákat érdemes majd elkezdeni, mivel tudod segíteni a tested a gyermekágyas időszakban és mit érdemes elkerülni. Tippeket adunk hüvelyi szülés és császármetszés esetére is.

Merre tudsz továbblépni:
A szülőszobára :-) Utána pedig várunk vissza RTM szétnyílt hasizom regeneráló kurzusunkra, amit hüvelyi szülés esetén a 8. héttől, császáros szülés követően pedig a 12 héttől kezdhetsz el.

RTM Kismama gyakorlóóra | 28 napos bérlet | Középhaladó szint
Az RTM Kismama gyakorlóórát azoknak ajánljuk, akik elvégezték az 1. vagy a 2. blokkot, ismerik a gyakorlatokat és szabályosan ki is tudják vitelezni ezeket. Mivel mindenkinek más a teste és nincs két egyforma várandósság sem, így ebben a csoportban dinamikusabb, haladóbb és lassúbb, könnyebb sorozatokat is találsz. Vannak hosszabb-rövidebb videók is, hogy könnyű legyen a napi menetrendedhez igazítani a tornát. Az eszközös sorozatokkal pedig tovább nyújthatod és színesítheted a szülés előtti aktív időszakodat.
A gyakorlóóráknál 1-5-ös erősségű gyakorlatokkal dolgozunk.

Merre tudsz továbblépni?
1. Az RTM Kismama gyakorlóórákon egy olyan változatosan összeállított edzésprogram vár, ahol nyugodtan maradhatsz hosszú távon, akár a várandósság legvégéig is.
2. Ha már a könnyű sorozatokat is soknak érzed, be tudsz csatlakozni az RTM Kismama program 3. blokkjába, ami kímélő gyakorlataival és infovideóival a harmadik trimeszterre koncentrál.


A gyakorlóórák felépítése, nehézségi szintjei

Kétféle RTM Kismama online torna közül választhatsz a tornára fordítható időd és anyagi lehetőségeid szerint. Ezek az RTM Kismama Standard és az RTM Kismama Prémium programok. Mindkét sorozat online videokonzultációval, szintfelméréssel és a gyakorlatok személyre szabásával indul.

Az RTM Kismama Standard kurzusban minden héten egy-egy új 40-50 perces órát, valamint 2x20 perces gyakorlatsort (házi feladatot) érhetsz el. Emellett heti 1 csoportos konzultációt is tartalmazó interaktív tornaórán vehetsz részt, ahol a gyakorlatok helyes kivitelezésére is azonnali visszajelzést adunk.

Az RTM Kismama Standard kurzusban tehát a következő tornázási alkalmak várnak rád:
- 1 belépő online konzultáció
- heti 1 x 40-50 perces nagyvideó a heti tornagyakorlatokkal, tartásbeállítással és részletes magyarázattal
- heti 1 x 50 perces csoportos interaktív óra

Ha ennél több egyéni figyelmet és támogatást szeretnél, válaszd az RTM Kismama Prémium alapozó blokkot, amely a fentieken túl tartalmaz még:
- heti 1x15 perces videót, a regenerálást segítő információkkal, tippekkel és a hatékonyságot növelő tornasorokkal,
- szakértői utánkövetést és tanácsadást, amelynek keretében hétről hétre megnézzük, hogyan haladsz a regenerációban, és instrukciókat kapsz a gyakorlatok helyes kivitelezéséhez, ami az eredményes torna egyik alapfeltétele.

Az órákat bemelegítéssel kezdjük, majd a tartásjavító feladatok és a mélyizom erősítő gyakorlatok következnek. Minden órán foglalkozunk a hátizmokkal is, valamint légzőgyakorlatokat is végzünk. Általában gátizom-aktiváló gyakorlatokkal és nyújtással zárjuk az egyes órák programját.

A bármikor visszanézhető videók segítségével a tornázást a napi ritmusodhoz tudod igazítani. Ha pedig hétről hétre bekapcsolódsz csoportos interaktív óráinkba is, folyamatos élő oktatói támogatást kapsz a gyakorlatok helyes kivitelezéséhez, ami a hatékony és eredményes torna egyik alapfeltétele.

target icon

Mennyi idő után hoz látható, közérzetben is érzékelhető eredményt?

Általában már az első 1-2 hét után érezhető a torna hatása, de ez elsősorban attól függ, milyen állapotban van a tested, amikor várandós leszel, továbbá hányadik hétben jársz a torna megkezdésekor. Ha a terhességed előtt is nagyon aktív és fitt voltál, akkor elképzelhető, hogy direkt módon nem fogod érezni a hatását. Ellenben a várandósság alatt tovább maradhatsz aktív és panaszmentes, a szülés után pedig hamarabb regenerálódsz a gyermekágyi időszak alatt. Összességében tehát rövidebb idő alatt és kevesebb energiabefektetéssel tudod majd regenerálni a tested és akár visszatérni kedvenc sportodhoz vagy mozgásformádhoz.

Hogyan kezdheted el?

  1. Regisztrálj!
  2. Válaszd ki RTM oktatódat!
  3. Töltsd ki az egészségügyi kérdőívet!
  4. Várd meg oktatód jelentkezését az egyéni konzultációra!
target icon

Mennyibe kerül és hogyan tudod kifizetni? Mi lesz a megrendelés és a fizetés folyamata?

Az RTM Kismama Standard hasizom regeneráló online kurzusok részvételi díja 11.900,- Ft.
Az RTM Kismama Prémium hasizom regeneráló online kurzusok részvételi díja 15.900,- Ft.

Ha szeretnéd elkezdeni az RTM Kismama programot, első lépésben regisztrálj és keress ezen az oldalon egy RTM oktatót! Ha megtaláltad a számodra leginkább megfelelő oktatót, válaszd ki őt és várd meg a visszajelzését. A kurzus díjáról szóló számlát e-mailben tőle fogod megkapni, amit attól függően, hogy az oktató milyen fizetési módot kínál, átutalással vagy bankkártyával tudsz kiegyenlíteni.

Az oktatód ezt követően időpontot ajánl számodra online konzultációra, majd hozzáad a választott kurzus csoportjához, ahol elkezdheted a tornát.

Köszönjük hogy az RTM-et választod, amely az évek során több ezer anyukának nyújtott hatékony segítséget szülés után a szétnyílt hasizom regenerálásában és ez erőnlét visszaszerzésében. Nagyszerű tornaélményt és sikeres regenerációt kívánunk!